DIMARTS 9 DE JULIOL

Ens despertem amb la cançó  de “L’home de Cromanyó” i baixem a fer la gimnàstica que avui consisteix amb assajar ja la coreo del darrer dia. Els dies passen de pressa i ací ja estem preparant la festa final. 

Avui marxem molt enrere de la història, de fet ens n'eixim, marxem cap a la prehistòria a rescatar un amulet atrapat en el gel

Amparo ens ha parlat sobre la jornada de la vida de Jesús a la terra, basada de tres elements: la predicació del Regne, la guarició dels malalts i la pregària. Si ens centrem més en la cura dels malalts, dels pobres, dels més febles, hem de preguntar-nos, perquè Jesús es preocupa d’ells i es compadeix. Compadir-se és tenir compassió, es a dir, acompanyar als altres en el seu sofriment, no només sentir pena per ells, més aviat fer tot el que puguem per a que canvie la seua  situació. Jesús actua per a que els seus germans estiguen millor, curats de les seues malalties, acompanyats en el seu dolor i restablerts; i, ens envia a nosaltres a fer el mateix. Hem de fixar-nos en els que pateixen i dedicar-los una mirada, unes paraules, un gest amable, i, si podem, hem d’actuar per a fer que la seua situació millore.

Desdejunem i fem serveis generals, avui fan la samarreta el grup taronja i l’encarregat de la vetllada el grup groc. En acabar esmorzem i ens preparem per a fer el torpedo, que ja era hora! Acabem i dinem, avui amanida, espaguetis i gelat.

Els esperits ens visiten per parlar-nos de la prehistòria amb Grocno on tractaran de resoldre el problema temporal, i per veure com el podem acabar d’arreglar. Hem decidit anar de recerca per poder trobar l’amulet misteriós. Però per aconseguir-lo hem passat unes proves molt cotxines : ELS JOCS ANIMALOTS. Hem acabat “arrebossats” i amb “regomello” pertot arreu (que per a qui no heu sentit mai aquesta expressió significa brut amuntero). Passem tots per la dutxa i una vegada nets fem descans fins l’hora del sopar.

Avui hem sopat ensaladilla, truita, croquetes de abadejo i fruita.

 

El grup 1 ha aprofitat el seu dia de descans en Vallibona per alçar-se més tard que de costum i gaudir d'un matí relaxat.

A més, l' activitat d'abans de dinar ha estat molt original: els i les itinerants han decorat bosses de tela mitjançant la tècnica de la cianotipia. A la vesprada per fi han tingut lloc els esperats i temuts jocs animalots, en els que els i les xiquetes s'han enfrontat a reptes tan divertits com repugnants. Més tard, aprofitant que ja ha passat l'equador, els xiquets i xiquetes han reflexionat sobre com estan veient aquest campament. Per últim, el dia ha finalitzat amb una vetllada que no pot faltar en cap campament itinerant, els jocs picants.

El grup 3, després del descans d’ahir s’han despertat prompte i intentant no molestar al grup 1 han fet camí cap a Castell de Cabres. La ruta es presentava difícil, però són uns grans caminadors i la ruta s’ha fet sense problemes. A les 12 ja estaven a Castell de Cabres. Després de dinar han fet un joc de punts que havien d’aconseguir passant reptes, proves, porfíes. Amb els punts aconseguits han comprat menjar per fer un masterchef. El sopar avui l’han fet els xiquets. Per a la vetlada, jocs picants.