DIUMENGE 7 DE JULIOL

Xe quina traça! Anem cap a l’imperi romà!

 

Com esteu famílies? Per la colònia i el campament estem molt bé. Ens hem despertat en una època que be es podria parèixer a l’actual, on a la massa se la controlaba amb pa i circ. Si, estem en l’època romana. Avui hem de trobar una pàgina d’un còmic d’Asterix i Obelix amb les instruccions per fer la pòcima de Panoramix i així poder fer-nos més forts i vèncer els romans.  

El grup encarregat del dia és el grup granat.

Avui per ser diumenge ens hem alçat una mica més tard i no hem fet la gimnàstica habitual. Cal descansar una miqueta més per poder recobrar forces per continuar.

Amparo a la pregària ens ha parlat sobre tres ensenyaments de Jesús: Jesús confiava en el seu pare del cel, obeïa als seus pares i Jesús ensenya qui són els seus germans. Ens fa reflexionar sobre com nosaltres hem de ser confiats i fer cas dels ensenyaments dels nostres pares, i ací a la colònia fer cas dels que diuen els monitors. Així també arribarem a ser germans de Jesús quan escoltem a  Déu i estimem la seua paraula.

Avui ja hem començat amb la tasca del Poll. Els lailes Luis, Marta, Balma i Ana han fet diversos tractaments al nostre enemic etern. No hi ha manera que no aparega sempre a fer-nos una visita.

All matí hem fet l’activitat de les Termes Romanes i  agafant el concepte relaxació i cura dels romans, els xiquets i xiquetes pels grups de colònia, han après i practicat diferents formes de fer-ho.  Hem fet massatges als peus amb Abi; massatges a l’esquena seguint una música amb Marina; sessió de relaxació amb mascareta de cogombre i iogurt natural amb Carla. Han practicat diferents tècniques de respiració, en 2 en 3 i en 4 temps amb Núria Costa . També hem fet mindfulness amb Aleix i Porras. Amb Mireia han fet la salutació al sol. Amb Masjuan, han provat timonet i herba lluïsa infusionades fresquetes. I amb Nati han cuidat de la salut emocional dient-se coses boniques. 

Seguidament hem fet la celebració de l’eucaristia amb Dolors, que ha vingut uns dies a la colònia, i ha explicat el significat de la celebració de la Pasqua per als cristians.

Per dinar avui, entremesos i arròs al forn. Que bo el menjar que ens fan les cuineres Pili, Lina i Jamelba, avui les hem fet eixir al menjador per donar-los un fort aplaudiment en agraïment a tots els àpats que ens preparen. Temps lliure. Ens reunim per preparar la vetllada conjunta d’una de les més esperades també, i que ja és tota una tradició a la colònia. La vetllada del “Xe, quina traça! Els grups han preparat les actuacions, desafiant la creació artística dels amunters. 

Sabeu? Ens han tornat a visitar els esperits del present, del passat i del futur amb un convidat especial, avui ha vingut Obèlix per a demanar-nos ajuda per trobar la pàgina desapareguda amb la pòcima, per aconseguir-la han de fer una sèrie de proves amb una marató romana. Ara toca pel grups de la colònia aconseguir diferents fites per aconseguir l’objecte del dia. Les han fet al voltant de l’Alberg. I com podeu suposar, les han fet d’allò més bé, per tant han aconseguit l’objectiu.

Hem anat a sopar, amanida, peix i gelat. 

I ja ha arribat el moment de les actuacions. El morat ha conduït amb seus monitors, Pau Sos, Júlia i Laia, la que com sempre ha estat un triomf absolut. Hem cantat, ballat, rigut, aplaudit, gaudit. Són fantàstics. Ens ho passem molt be.

I hem acabat amb la visita dels esperits per informar-nos del que ens espera per al dia següent,  vosaltres haureu d’esperar a demà a saber-ho. 

Us enviem una forta abraçada dels vostres xiquets i xiquetes. Amb tota l’estima que us pugueu imaginar.

Bona nit!

Els itinerants del grup 1 (els anomenats grup 7), seguint la ruta dels set pobles de la Tinença de Benifassà, hem caminat de Coratxà a Castell de Cabres. Ha sigut un passeig de 8 km amb unes vistes meravelloses. Just en arribar hem fet una entrada triomfal pel tobogan del poble i hem tingut un poc de temps lliure fins l'hora de dinar. Després, els monis han preparat unes mítiques Olimpíades rurals amb jocs típics, com el llançament de pinyol, i altres innovacions. El jocs olímpics rurals han estat molt renyits però després d'un partit Colpboal amb baló de pilates, hem desempatat, premiant a tots els jugadors del grup guanyador amb medalles. Després de tanta energia ens hem pogut relaxar amb una reflexió sobre els ODS molt intensa. Un bon soparet, hem menjat fajitas. Finalment, una vetllada que comença amb misteri i acaba sent terrorífica.

El grup 2 hui ens hem despertat a les 9 per poder descansar un poc més. Pel matí hem netejat l’espai que ens havia deixat el poble de Vallibona, hem reflexionat sobre l’inici i el final del campament i, per acabar, hem preparat una sorpresa per a la vetllada amb el grup 3. Per la vesprada, ens hem retrobat amb els nostres companys i companyes que venien de Bel, després ens hem endinsat en la història dels maquis i La Pastora amb una gimcana; per últim, hem reflexionat conjuntament sobre la cooperació internacional.

Per la nit hem fet una demostració de la nostra devoció popular cap a la Verge dels Dolors, que ens està acompanyant dia a dia; finalment hem cantat algunes cançons i ens hem anat a dormir junts.

El grups 3 ha caminat des de Bel a Vallibona. La primera part de la ruta ha estat fàcil. El terreny estava molt verd i humit després de la pluja d'ahir. El grup camina molt bé, es nota que ja han fet 4 campaments itinerants. A vallibona s'han trobat en el grup 2. Després de dinar han tingut taller de dances. A continuació, reflexió sobre la cooperació internacional. Després de sopar han gaudit d'una vetlada molt especial i a descansar que demà el grup 2 té bona ruta. El grup 3 descansarà a Vallibona.