AMUNT 23 DILLUNS 10

dl., 10/07/2023 - 23:58

Bé, ja estem a meitat camí, i encara ens queden forces, tot i que no parem ni un moment. Us hem de dir que estem farts de les mosques, mare meua, que pesades, n’hi ha moltes i molt insistents. Entre estes i els altres inquilins capil·lars, avui ha estat un dia entretingut.
Comencem amb la gimnàstica, on han fet jocs d’allò més divertits, entre ells, pedra, paper i tisora participatiu. Una vegada ja més desperts, ens preparem per escotar a Amparo amb la seua pregària dedicada a la festa de les festes Majors de la ciutat de Castelló, La Magdalena. Ens ha explicat els orígens de la nostra ermita anomenada així. Va ser construïda en l’aljub de l’antic castell vell per un monjo del monestir de Santes Creus l’any 1451. Ens ha parlat també d’una figura molt important en la vida de Jesús, Maria Magdalena, que segons escrits, era també una deixeble de Jesús, però silenciada i deixada al marge en la història per ser dona. Com tantes altres oblidades que han estat peça clau al món. Desdejunem i fem els serveis generals: encarregat del dia (que prepara la vetlada), agranar passadissos i vestíbul, fer taller de cuina, fet el taller de tiny de samarretes, endreçar el menjador. En acabar, esmorzem i ens preparem per marxar cap a l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia. Allí han fet un atrapa la bandera, on tots els amunters dividits per dos grups, el grup verd i el grup groc, declarant-se vencedors els grocs . També han jugat a pi i a pueblo duerme.  El grup Lila ens ha dut en el cotxe aigua i el dinar: entrepans de pernil i melons de postres. En acabar cançons i cap a la piscina a refrescar-nos una bona estona. Cap a l’alberg una altra vegada per fer el taller dels petards decoratius. En acabar, les reflexions per grup i temps lliure. Sopem bullit i les mandonguilles que ens han preparat Jamelba i Mari Carmen. Els xiquets han repetit dos o tres vegades, de tant bones com estaven, per postres plàtan. Anem ja cap a al vetllada que ens prepara el grup morat. Ens han preparat una escenificació de la romeria de la Magdalena i el pregó, acabant en una mascletà amb material de reciclatge. Avui hem bufat els desitjos que dúiem de retard als ciris de l’AMUNT. Bona nit i demà serà un altre dia, us enviem una abraçada ben gran dels vostres fills i filles.
El grup 1 i 4 ara fan germanor en Ludiente, estan molt contents i contentes perquè la ruta ha estat molt bonica. Han celebrat junts un masterchef cooperatiu per celebrar la trobada.
El grup 2 s’ha separat del grup 3 per seguir caminant fins a Cirat, on hem descansat un poc per després anar al riu a refrescar-nos.
Us envien també besades.