AMUNT 23 DISSABTE 8

Avui ens ha despertat Celia Cruz perquè la vida sempre és un Carnaval. A ritme amb la reina de la salsa em començat un dia ple d’activitats. Gimnàstica per despertar el cos. I per despertar la ment i l’esperit hem tingut a una persona molt important, Dolors, que ha vingut a passar el cap de setmana amb nosaltres. La pregària ha estat d’allò més bonica, on ens ha explicat perquè celebrem el Carnestoltes, quan arriben els vostres fills els hi pregunteu, a veure que us diuen. Desdejunem, tasques i marxem sense esme a la piscina. Tornem prompte perquè s'han de pintar les màscares que vam fer ahir. I a dinar. Desprès temps lliure. Tocades les quatre de la vesprada i ben refugiats a l’ombreta, hem après el ball de nanos i dels cavallets per poder-lo fer demà a la cercavila del poble. “Carracatxoc, barriguera i corretjot...”. Berenem per agafar forces i fer el millor temps en la cursa d’orientació pel poble que ens farà guanyar tiquets per al festival. Ens hem repartir per grups mesclant als infants per diferents edats i hem recorregut el poble amunt i avall buscant les balises que han repartit el grup blau, encarregat del dia. Una vegada arriben el grups, fem dutxa i anem cap al beauty salon. Xiquetes i xiquets s’han posat ben templades i templats per al festival. Mentre les noves guitarristes ens contagien el ritme amb les cançons del campament.  Sopem sopa amb estrelletes i truita de patata, amb iogurt de postre. Així doncs, ja estem preparats per a la festa amunt més espectacular dels Ports. Sona la música i tots a ballar, que bé dormirem tots avui. Han sonat tot de “temazos” punxats pels dj’s monis. Cinc Cinc Cinc, Cintorres.  I per acabar cantem “bona nit” i a somniar amb coses boniques. El silenci ja regna en la colònia i l’esperit de Déu està entre nosaltres.
Els grups itinerants estan tots molt bé, muntanya a munt muntanya a vall, ja sabeu, amb la motxilla a l’esquena gaudint de la natura.
El grup 1 ens envia un reportatge fotogràfic de la ruta i de l’estada en Penyagolosa. Que preciositat de paisatges, quines terres més boniques que tenim.
El grup 2 està tan cansat tan cansat que la crònica l’envia per àudio, han caminat i caminat, i per fi han descansat a la piscina.
El grup 4 envia una foto on estan cuinant els itinerants més majors per a totes les seues companyes i companys, al final, un nyam nyam i un aplaudiment pels cuiners!