AMUNT 23 DIVENDRES 7

Segon dia de colònia, els xiquets aguanten d’allò més bé, encara tenen energies de sobra.

Avui el dia va del “Muertitos “ de Mèxic. Aquesta festa que serà la primera en celebrar en Cinctorres, ha estat explicada meravellosament per la reflexió d’Amparo Grifo, que els ha contat als xiquets com celebrem en les nostres terres el dia de difunts i com el celebren al país de las enchiladas, els seu dia de morts. Per posar-ho en pràctica els infants de la colònia han fet un altar al més pur estil decoratiu amunter. A continuació per variar un poquet, em fet cançons de ara i sempre, “noche en la selva” i amb alguna versió nova de cançons com “rojitas las orejas”.

Per dinar llentilles i llomello en tomata, amb prunes de postre. Temps lliure i arribem al taller de màscares de guix on per parelles els xiquets i xiquetes es confeccionaven una màscara. Al so de música relaxant han pogut gaudir d’un moment de pau, on fins i tot algun que altre s’ha quedat adormit a la cadira. I per fi l’esperada piscina. Desprès de berenar les galetes de mantega que el grup roget a fet en el taller de cuina del matí, han marxat cofois a fer el bany que tant esperaven.

Al tornar un ratet de temps lliure i sopar per preparar-nos per la vetllada que el grup groc, com a encarregat del dia, ens ha preparat. En aquesta ocasió un gincama nocturn ens ha fet gaudir del misteri del poble il·luminat per les llanternes dels atrevits amunters.

Tornem a la calma amb Dia i Noche i Bona nit, dos cançons per tancar el dia i anar cap al llit a agafar forces per demà. Quina festa vindrà? Esperarem a demà per saber-ho.