DIMARTS 13 DE JULIOL

dt., 13/07/2021 - 22:08

Notícia de Torre-xiva

Cap a les 8:00 s’alcen amb bon ànim.

Fem la gimnàstica en el camí d’enfront, aquagim sense aigua. Molt animat

Amparo ha dirigit molt bé la pregària amb la paràbola del bon samarità. Desdejuni i tasques. Mentre un vol de dron.

Quan hem acabat les tasques comunes, taller de cuina per al grup verd i preparació de samarretes per a tintar-les els grups menuts. A continuació esmorzar i aigua. Hui els menuts han anat al riu; i els majors, a la piscina.

Si la nit i la matinada han sigut molt fredes, ara el sol apreta de valent i fa molta calor. Això si, el paisatge és magnífic i canten molts pardalets.

En tornar de l'aigua els grups preparen el ball morisc per a la vetlada. Convé destacar que els grups roig i groc han sigut extremadament eficients en eixa preparació.

Hora de dinar: lentilles, llomello i postres. Queden satisfets. Després, un poc de lleure. N'hi ha que fan polseres: uns de fil, uns altres de boletes. Alguns descansen o canten.

reprenem les activitats comunes amb l'elaboració de sals de bany aromàtiques, cada grup la fa tenyida del seu colo. també hi ha una pintada de mandales amb música ambiental apropiada.

Arriba l'hora de berenar la coca que han fet al taller de cuina. reconfortats amb el berenar, eixim a buscar herbes aromàtiques. Aprofitem l'eixida per a jugar en racons ombrívols.

Quan tornem a les cases hi ha gent que segueix practicant jocs i uns altres van a les dutxes. Els grocs, particularment incombustibles són els amos del joc d'amagar dit pot-pot. Però els rogets també s'apliquen amb dedicació.

Hi ha pregària a la capella per als grups blau i verd. també atenem amb èxit algusn inconvenients de salut, per cansament i contusions lleugeres.

I així arriba l'hora de sopar: peix amb verdures. El sol es pon i comença a fer fresqueta.

En la vetllada hi haurà ball mossàrab i començarem a resoldre el misteri qie segur que revelaren els moriscs de Torre-xiva.

Els infants estan portant-se molt i molt be, respectant al màxim totes les mesures Covid que tan pesades se’ns fan de vegades.

Grup de tercer i quart d'Eso

Al matí van fer caiac pel pantà d’Alcora, tir en arc i tirolina.

Després de dinar olimpíades rurals amb les proves següents: llançament de pinyol d’oliva, carreres de relleus i "pedranca".

Ben suats han anat a la piscina.

Amb les olimpíades han guanyat punts per al masterchef que faran a la nit per preparar el sopar

 

Grup de batxillerat

La nit passada ha fet molt mal oratge, molt de vent i fred per la qual cosa no han pogut fer la ruta nocturna a Penyagolosa

De tota manera, al matí, després de desdejunar han fet una dinàmica per conscienciar de les diverses orientacions i identitats sexuals dins del col·lectiu LGTBI

Després han fet jocs cooperatius per subgrups, i s'ha organitzat un campionat de ping-pong-xancla i guinyot. Després de dinar han anat a la piscina i han fet una gimcana de lògica pel poble de Xodos. La vetlada ha tractat sobre confiança i improvisació teatral.

A més estan fent molta guitarra i moltíssima germanor, són un grup molt bonic, agraït i estupendo.